בעידן של פייסבוק, אינסטגרם,טוויטר בו הכל מתועד ומונצח בכל רגע נתון, אסור לשכוח שאנחנו עדיין זכאים לרמה מסוימת של הגנה על הפרטיות.
האם מותר למעסיק להציב מצלמות במקום העבודה ולמי מותר לצפות בתוכן המצולם?
בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו נקבע לכל אדם הזכות לפרטיות, החוק קובע כי אחת מן הפגיעות הללו בפרטיות יכולה להיות צילום של אדם כשהוא ברשות היחיד. כשעובד נמצא במקום העבודה, הוא נמצא תחת מרותו של המעסיק ועל כן קיימת עליו חובה מוגברת לא לפגוע בפרטיות העובד. חשוב להדגיש כי תיעוד אדם ברשות היחיד עשוי להיחשב פגיעה בפרטיות, זאת לעומת תיעוד באזורים ציבוריים, שבהם הפגיעה בפרטיות הינה קטנה יותר.
מצד אחד זכותו של העובד לפרטיות ומצד שני זכותו של המעסיק לנהל את עסקו לפי ראות עינייו (זכות הקניין)
מותר למעסיק להתקין מצלמות במקום העבודה אך הוא חייב ליידע את העובדים באופן חד משמעי ובצורה ברורה.
יש מצלמה במקום העבודה שלכם? אתם צריכים לדעת מזה!
המעסיק פטור מדיווח לעובדים על המצלמות אך ורק במקרים של חקירה וחשד כבד כי העובדים מבצעים מעשים פליליים. אם אכן קיים חשש כזה והמעסיק בחר שלא ליידע את העובדים בדבר קיום המצלמות, הוא יצטרך להוכיח את קיומו של חשד מעבר לסביר למעשה פלילי, במקרה והמצלמות ייחשפו.
אם המעסיק שלכם ראה אתכם מבצעים עבירה או מתנהגים באופן בלתי הולם באמצעות המצלמה, הוא יוכל לפטר אתכם על סמך הצילומים, אך אם המצלמה הוצבה שלא כחוק, במקרים מסוימים לא יהיה ניתן להשתמש בעדות הזו. אחד מפסקי הדין המפורסמים קבע כי לא ניתן להשתמש בראיות שאינן חוקיות, אך משום שלא מדובר בחוק, אלא בקביעה מתוך פסק דין, אין כאן מקום להסיק מסקנה גורפת. ניתן לומר כי במקרה שייקלט מעשה פלילי בעיני המצלמה המעסיק יכול להגיש דרישה לפיטורין. ניתן לסייג ולומר כי אם המצלמה הוצבה ללא ידיעת העובדים, יהיה יותר קשה להגן על המעסיק. רק במקרה קיצוני ביותר, כגון מעשה פלילי חמור, יהיה ניתן להשתמש בצילום כראיה.
במידה והוצבו מצלמות, חשוב להבין כי רק לבוס שלכם מותר לצפות בתוכן שצולם. אסור להציג את התוכן בפני גורם כלשהו, למעט רשויות החוק וגם זה אך ורק במקרים קיצוניים. הצגת צילומים של עובדים הוא מעשה שיש בו פגיעה קשה בחוק הגנת הפרטיות ובחוק יסוד כבוד האדם וחירותו. הצגת התוכן לאדם אחר מהווה חדירה לפרטיות, ויכולה להיחשב כעוולה שניתן לתבוע בגינה פיצויים וגרימת עוגמת נפש.
במידה שקיימות מצלמות נסתרות במטרה, למשל, להגן על המקום מגניבות, מותר יהיה שלא לחשוף את מקום הימצאן בפני הלקוחות – אך אין להסתיר את מקומן מהעובדים.
עוד נקבע כי אסור יהיה להשתמש בצילומים למטרות שחורגות מהמטרה שלשמן הוצבו המצלמות. כך, צילום ממצלמה שהוצבה למניעת גניבות ותיעדה עובד היוצא להפסקות ממושכות מדי, לא יוכל לשמש את המעסיק אם ירצה לנקוט בהליכים בעניין זה ולא לשמש כראיה בבית משפט.
נקבע כי לא לגיטימי להציב מצלמות בשירותים או במלתחות, ונקבע כי מעקב אחר עמדה אישית של עובד שאינה פתוחה לציבור אינו פרופורציונלי. כך למשל, צילום וידאו קבוע של עמדת מחשב שנועד לוודא כי העובד בה אינו מקיים שיחות בטלה עם חבריו – יפגע בפרטיותו.